Logga in

Logga in
2014 augusti 26
|
#HUMOR #MEDIER #SVERIGE

Sommartorka blir inte torrare än så här! De här ickenyheterna är hejdlösa!

Det händer inte särskilt mycket på sommaren. Ändå måste tidningarna fylla sina spalter med nyheter. Det är då det blir så här:

Duk med spetsar försvann

Det verkar inte hända mycket i Enköping på sommaren. Till och med de kriminella verkar ta semester. Att någon över huvud taget får för sig att polisanmäla att en duk har försvunnit från ett bord utomhus tyder i alla fall på att stan inte har särskilt mycket problem med kriminalitet.

Att lokaltidningen dessutom väljer att uppmärksamma brottet tyder på att Enköping inte bara är “Sveriges närmaste stad” utan möjligen också Sveriges mest händelsefattiga stad.

MC-förare tappade plånbok

MC-förare tappade plånbok

Källa: ST.NU

Att tappa plånboken är inte roligt. Bland annat så måste man spärra alla kort, beställa nya och memorera ännu fler koder. Men att en motorcyklist tappar en plånbok är väl knappast en nyhet, eller?

Övergiven hembrännare

Har någon tröttnat på att bränna hemma

Källa: dt.se

Inte nog med att Spögubb Torbjörn Larsson hittade en övergiven hemgbränningsapparat på gatan i Säter. Spögubb Torbrjön Larsson valde dessutom att ta en bild på apparaten och ringa lokaltidningen, som sedan valde att skildra nyheten i sina spalter. Tack för den roliga nyheten Spögubb Torbjörn Larsson.

Papperslapp brann i Nässjö

Papperslapp brann i Nässjö

Källa: Facebook

Det är inte lätt att vara en papperslapp, i alla fall inte i Nässjö.

Dumpade lingon får ligga kvar

Dumpade lingon får ligga kvar

Källa: dt.se

Någon tappar en hink med lingon. Någon annan går förbi lingonhögen, häpnar och ringer upp lokaltidningen. Lokaltidningen i sin tur ringer upp Samhällsbyggnadsförvaltningen i Säters kommun som myndigt förklarar att lingon inte utgör något miljöhot i skogen och att de därför har fattat beslutet att bären ska få ligga kvar, förmultna och torka i sommarsolen.

Else-Marie såg konstverk i snön

Såg någonting i snön

Källa: bt.se

Sommartorka uppstår inte bara på sommaren. Även på vintern kan det vara sådan stiltje på nyhetsfronten att i princip vad som helst kan presenteras som en nyhet.

När Else-Marie ringde upp Borås Tidning och berättade att hon hade sett ett konstverk i snön ryckte en reporter genast ut och dokumenterade fyndet, en stor kanin, åtminstone såg det ut så om man betraktade snöhögen ur rätt vinkel.

Artikeln blev Borås Tidnings mest lästa någonsin, något som visar hur populära icke-nyheter brukar vara.

Hund skrämde annan hund

Hund skrämde annan hund

Källa: gd.se

Att hundar skrämmer andra hundar är inte ovanligt. Att hundar gör på sig är inte heller särskilt konstigt. På Gefle Dagblad ansåg man i alla fall att den här händelsen var så ovanlig att den var värd att uppmärksamma i tidningen.

Ville åka bil

Ville åka bil

Källa: dt.se

Det händer inte så mycket i Orsa, men nyheter måste ju skrivas ändå…

Det blev ingen cd

Det blev ingen cd

Källa: Det blev ingen cd

Av alla sommartorkenotiser som någonsin har skrivits är det här min absoluta favorit. Jag finner helt enkelt inga ord!